Ekonomika / Finance / ARCHÍV

Češi v restauracích více platí kartou, pravidelně takto hradí útratu již každý čtvrtý zákazník
Návštěvníci jídelen a restaurací stále častěji platí útratu pomocí platebních karet. Podle průzkumu provozovatelů bankovních kartových systémů pravidelně platí v restauracích téměř čtvrtina majitelů karet.
Červený burčák je mezi Čechy populární. Proč je ho tedy tak málo?
Když se řekne burčák, většině lidí se vybaví světle žlutý kalný nápoj se svěží chutí a menším obsahem alkoholu. Mnoho Čechů si oblíbilo i červenou variantu tohoto vinného meziproduktu, aniž by o něm vědělo, že se liší nejenom v barvě.
I amatérské focení má svá pravidla
Česká média i sociální sítě nedávno vystrašily mnoho amatérských i profesionálních fotografů zprávami, že Evropská unie upraví autorské právo tak, že by už nebylo možné volné fotografování v ulicích evropských měst.
Slovensko stále fandí Vincentke, je jejím nejdůležitějším exportním územím
Světoznámá Vincentka se plní do lahví už téměř 200 let.
Žárovky od dodavatele energie – dárek, který vás může stát tisíce
Podomní prodejci elektřiny a plynu už přes rok ve velkém distribuují LED žárovky jako odměnu pro nové zákazníky. Za podpis smlouvy nabízí až 6 úsporných žárovek.
Odstartoval další ročník soutěže o titul EY Podnikatel roku hlavního města Prahy a Středočeského kraje
Společnost EY pod záštitou primátorky hlavního města Prahy Adriany Krnáčové vyhlásila další ročník soutěže o titul EY Podnikatel roku hlavního města Prahy a Středočeského kraje
Kolik stojí běžný účet?
Obyčejný účet za stokoruny měsíčně? Na to už dnešní klient žádné bance neskočí. Přestože se tradiční kamenné banky vůči svým mladším konkurentkám dlouho vymezovaly prohlášeními o „kamenné“ kvalitě, svoji válku za poplatky nevyhrály.
Češi jsou spíš skrblíci než investoři. Odvážnější jsou muži
Schopnost zhodnotit své úspory prostřednictvím investic je v Česku nízká. Takřka 30 procent Čechů neinvestuje či nespoří vůbec.
Rajčatové protlaky a pyré – kolik rajčat obsahují?
Sortiment výrobků z rajčat je poměrně široký. Vedle loupaných, krájených, sušených, pasírovaných rajčat a rajčatové šťávy jsou v oblibě také rajčatová pyré a protlaky.
Topná sezóna je za dveřmi! Připravte se na ni!
Zimní počasí se blíží stále rychleji a začátek topné sezony je téměř za dveřmi. Díky sychravému počasí je mnoho domácností, které již topnou sezónu zahájily.
49 50 51 52 53 54 >

Reklama

Aktivní Dítě

Dnes se stalo

Historie

12. května 1743

byla Marie Terezie v Praze korunována českou královnou, tzv. korunovace na usmířenou.

Kultura

12. května 1883

bylo v bývalém kavárenském pavilónu v poříčském parku otevřeno Muzeum hlavního města Prahy.

Doprava

12. května 1902

byl v Mariánských Lázních zahájen provoz elektrické tramvaje.

Předpověď počasí

Dlouhodobá předpověď počasí